Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ilyen kreatív készletek kaphatók felnőtteknek a webáruházunk kínálatában

Ilyen kreatív készletek kaphatók felnőtteknek a webáruházunk kínálatában
Sokszor halljuk, hogy már nemcsak a gyerekek szeretnek kreatívkodni, ezért egyre több helyen lehet beszerezni kreatív készleteket felnőtteknek is. Szerencsére egyre több felnőtt fedezi fel, hogy milyen jó is volt gyerekként különféle kézműves technikákkal ismerkedni és hogy egyáltalán nem tehetség vagy más előképzettség függvénye volt, hogy egyszerűen csak jól érezzük magunkat.

Miért jó kézműveskedni?

Egyrészt bármilyen kézzel végzett alkotó tevékenység jót tesz a lelkünknek, mert létrehozunk, megteremtünk valamit. Legyen szó akár egy süteményről vagy csak gyöngyökből fűzött karkötőről, nagy sikerélmény, mikor befejezzük és gyönyörködhetünk az eredményben.

Másrészt az alkotás pillanatai érdekes módon olyanok, hogy közben nem jutnak eszünkbe a rohanó mindennapok véget nem érő feladatai. Ilyenkor csak az adott kreatív technikára koncentrálunk és elmerülünk a “most” pillanatában. Ennek következtében az agy olyan tudatállapotba kerül, hogy képes ellazulni, ezáltal pihenni, feltöltődni.

Nem beszélve arról a pótlólagos haszonról, hogy a kézzel végzett tevékenységeknek olyan áldásos hatásai is vannak, hogy fejlesztik agyunk bizonyos területeit. Nem kizárólag gyerekeknek hasznos a sok alkotó technika, felnőttként is tudunk folyamatosan fejlődni, tanulni.

Kreatív készletek felnőtteknek

Alkoss Otthon kreatív áruházunk több szempontból is tud kedvezni az alkotás örömét újra megszeretni kívánó felnőtt látogatóknak. Jó néhány kreatív technikával várjuk az érdeklődőket, amelyek közül a legnépszerűbb a gyémántszemes kirakókészletek műfaja. Aki szeretett fiatal korában elmolyolni bármilyen aprósággal, az jó eséllyel ezt a gyöngyözést is szeretni fogja.

A gyémántszemes kirakózás során apró, csillogó kövecskéket helyezünk el egy nagy festményen. A műveletben segít nekünk egy kirakóceruza, amellyel ténylegesen is gyerekjáték lesz minden művelet. A kirakható képeknek már igazi gyűjteménye állt össze az oldalunkon.

Akik most először találkoznak a képkirakással, azok számára készültünk egy könnyítéssel, ugyanis egyrészt megbontottuk a teljes gyűjteményünket nehézségi fok szerint. A Részben kirakható képeink állnak rendelkezésre a kezdőknek és azoknak, akik még úgy érzik, nem annyira gyakorlottak.

Ezek a képek kisebbek és csak egy részüket kell gyöngyökkel kirakni, a többi rész “fedetlen” marad, ott a szép festmény maga jelenik csak meg. Ilyen részben kirakható kép pl. a Bagoly gyémántszemes kirakó, amelyen jól elkülöníthetőek a szemek és rövidebb idő alatt el lehet vele készülni. Ilyenformán nem kizárólag felnőtteknek adhat maradandó élményt, hanem gyerekeknek is, illetve nagyon jó közös családi programokat is elindíthatunk vele.

A Teljesen kirakható képek olyan kreatív készletek felnőtteknek, amelyek már nagyobb területen és minden részletében befedésre kerülnek gyémántszemekkel.

További kreatív technikáink

A festés számok szerint vászonra is egyike a leginkább közkedvelt, felnőtteknek szánt kreatív készleteknek. Ugyanis hasonlóan a gyöngykirakáshoz, itt is jóval nagyobb volumenben, részletgazdagabb képen és sokkal több színnel kell elkészíteni a számfestő képet.

Különleges kézműves technikánk a karcképkészítés, amely révén egy sötét képből varázsolhatunk elő rövid alatt egy színes, csillogó és fénylő csodát. Ha valaki még ezenkívül is szeretne újabb munkákkal megismerkedni, akkor még fonalképeket is készíthet, illetve a gyémántszemek segítségével díszíthet különböző tárgyakat, úgymint jegyzetfüzetet vagy szemüvegtokot.

Amennyiben kérdésed merül fel a kreatív technikáinkkal kapcsolatban, vagy nem találod a kedvenc képedet, bátran keress minket!

Az oldal tetejére