Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

Hogyan történik a gyémántszemes kirakó rendelése?

Hogyan történik a gyémántszemes kirakó rendelése?

A kirakó rendelésének folyamatáról nem sok szó esett idáig, korábbi blogcikkeinkben csak magukról a kirakókról, számfestőkről, fonal- és karcképekről írtunk. Napjaink egyik legnépszerűbb kreatív technikája és egyben eléggé újnak is mondható a gyémántszemes kirakózás, vagy más néven gyémántszemes kép készítése.
Festmény készítése otthon – így vágj bele

Festmény készítése otthon – így vágj bele

Régebben azt gondoltuk, hogy egy festmény készítése otthon csak a festő-, képzőművészek és rajztanárok privilégiuma, mi, átlagemberek nem lennénk képesek ilyen alkotásokat létrehozni.

Szerencsére ez mára gyökeresen megváltozott. Otthonunkban saját kezűleg készíthetünk festményeket úgy, hogy nem szükséges előtte hónapokig tanfolyamokra járnunk vagy bármilyen előképzettséget szereznünk. Nézzük meg, hogy ez miként is lehetséges Alkoss Otthon kreatív áruházunkban.

 

 

Mit takar a számozott festmény fogalma?

Mit takar a számozott festmény fogalma?

Ha most jársz itt először ezen az oldalon, az Alkoss Otthon kreatív áruházunkban, biztos nem érted, hogy mit is jelenthet az, hogy számozott festmény. Első hallásra az ember azt gondolná, hogy különböző festmények vannak sorban beszámozva, mint egy múzeumban vagy egy listában. De nem erről van szó.
Gyorsan előbukkanó csodák a karcképek készítése révén

Gyorsan előbukkanó csodák a karcképek készítése révén

Milyen napokra ajánljuk a karcképek készítését? A kézműveskedni vágyók és szeretők számára is léteznek olyan időszakok, amikor szeretnének valami újat létrehozni, megint alkotni, de túl vannak egy rázósabb munkanapon vagy éppen többórás házimunka sorozaton. Túl fáradtak ahhoz, hogy mélyebben belemerüljenek valami elképesztő alkotás létrehozásába.

Az ilyen napokra nyújt nagyszerű elfoglaltságot a karcképek készítése. A karcképekhez mindössze egy kis minimális mennyiségű fizikai munkára van szükség, és máris kibontakozik előttünk egy csodálatos látványvilág.

 

 

Milyen kreatív technikával legyen elkápráztató egy füzet díszítése?

Milyen kreatív technikával legyen elkápráztató egy füzet díszítése?

Füzeteket sokféle célból használunk, és ezért egyre népszerűbb a házilag készített füzetdíszítés. A füzethasználat leginkább az iskolai tantárgyakhoz kötődik, de előfordulhat, hogy felnőttkorban tanulunk valami újat, és nem laptopra, mobilba írjuk a jegyzeteket, hanem a még hagyományos módon, füzeteket írunk tele a később is fontos információkkal.

A másik gyakori felhasználási módja a füzeteknek a különböző méretű noteszek, jegyzetfüzetek, naplók. Ezeket nemtől és korosztálytól függetlenül bárki használhatja. Az iskolai füzet esetében még ritka a díszített változat, de azokat, amelyeket magán célra használunk, és semmilyen előírás nem szabályozza le a borítójának a kinézetét, bátran csinosítgathatjuk saját ízlésünk szerint.

Mit jelentenek számunkra a mandalafestő készletek?

Mit jelentenek számunkra a mandalafestő készletek?

A kreatív technikákkal való kézműveskedés, mint pl. a vallási és mandala témájú festőkészletekkel való alkotás, új távlatokat nyit meg minden ember életében. Ha valamit alkotunk, már önmagában véve is egyfajta elmosódott, meditatív, réveteg tudatállapotba kerülünk, amikor is nem létezik számunkra semmi más, csak az az adott munka, amelyet a két kezünkkel el szeretnénk végezni.

Ha ez a kreatívkodás egyben egy mandalafestő készletet vagy vallásos témájú kép kiszínezését jelenti, minden bizonnyal emelkedettebb hangulatú szintre kerülünk általa. Bármelyik hatását nézzük is egy ilyen alkotói tevékenységnek, mindenképpen csak jól járunk vele.

Milyen képeket készíthetünk csillagjegyek ábrázolásával?

Milyen képeket készíthetünk csillagjegyek ábrázolásával?

A csillagászat és az asztrológia, a csillagjegyek képei amióta világ a világ, foglalkoztatják az emberiséget. Az ókori Egyiptomból már fent maradtak ezeket ábrázoló műalkotások. Az égbolton kirajzolódó tizenkét csillagkép a csillagászat témakörébe, míg a csillagjegyek az asztrológia tudomány körébe tartoznak, de a kettő szorosan összefügg.

Az asztrológia a tizenkét csillagjegy, a Hold, a Nap és a Naprendszer bolygóinak a születésünk pillanatában kirajzolódó kapcsolatrendszereit vizsgálja, illetve az adott ember életére, életkörülményeire vonatkozó hatásait.

A gyémántköves kép mindenkit rabul ejt

A gyémántköves kép mindenkit rabul ejt

Egyre többen hódolnak egy újfajta kreatív hobbinak, amellyel gyémántköves képet lehet alkotni, ez pedig a gyémántszemes kirakózás. A gyémántszemes kirakókészletek olyan hozzávalókat tartalmaznak ehhez a kreatív tevékenységhez, melyet ha egyszer kipróbálsz, akkor egészen biztosan megszeretsz és rabul fog ejteni hosszú időre.
Vajon milyen kép is az, amelynek mindössze két összetevője a fonal és a szög?

Vajon milyen kép is az, amelynek mindössze két összetevője a fonal és a szög?

Hogy készülhet kép fonal és szög felhasználásával? Azokról, akik szeretnek kézműveskedni, általánosságban elmondható, hogy kíváncsi emberek, akik nyitottak és fogékonyak az újdonságra.

Ha te is egy ilyen ember vagy, akkor bizonyára elgondolkozol ezen a kérdésen, mihez is kellhet csak fonal és szög? Hogy lehet ezeket igényesen és esztétikusan úgy elhelyezni, hogy ebből egy mások számára is vállalható, falra is feltehető kompozíció szülessen?

Milyen lehetőségeket rejt a képfestés otthon?

Milyen lehetőségeket rejt a képfestés otthon?

Képfestés otthon – vajon felnőttként hányan próbáltuk már? Mindannyiunkban ott rejtőzik egy kicsi festőművész. Látjuk a gyerekeken, hogy néhány évig még csak a pálcika emberkék, kesze-kusza vonalak rajzolgatása megy, aztán hirtelen - van, akinél előbb, van, akinél később - megjelennek a szebbnél szebb és részletgazdagabb, kreatív alkotások.
Az oldal tetejére