Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

Egy különleges álomfogó története

Egy különleges álomfogó története

A különleges álomfogó valamelyik arcával már mindenki biztosan találkozott valahol. Napjainkra már az európai kultúrába is beépült olyanformán, hogy kézműves boltokban, hobbi ezermester üzletekben bukkanhatunk rájuk vagy különféle alkotó táborokban, tanfolyamokban oktatják az elkészítésük rejtelmeit.

Legtöbbször gyerekek ágya mellé vagy szobájába, felnőtteknek hálószobába, előszobába vagy valamelyik falra akasztva láthatjuk. Nem is gondolnánk, hogy milyen hosszú, több ezer éves tradicionális szimbólumról van szó.

 

 

Különleges és kikapcsoló festés számok szerint gyerekeknek

Különleges és kikapcsoló festés számok szerint gyerekeknek

Nehéz olyan kikapcsolódási formát találni, amely minden korosztályt egyformán le tud kötni, de a festés számok szerint gyerekeknek pont egyike azoknak, amellyel biztosan nem fogunk mellélőni.

Itt a nyári szünet, amikor fokozottan jelentkezik, hogy mivel is kössük le a gyereket, ha éppen dolgozunk, hogy elkerüljük az állandó kütyüzéseket. Sokszor halljuk ilyenkor, hogy “Anya, unatkozom!”, ami persze nem baj, hiszen a gyereknek néha unatkoznia is kell, illetve meg kell tanulni saját magát lefoglalni.

Az oroszlán kifestő és az alkotás vágyának összehangolása

Az oroszlán kifestő és az alkotás vágyának összehangolása

Az oroszlán kifestő egy kis szelete annak a nagy halmaznak, amellyel napjainkban már találkozhatunk a kifestők széles skáláján. Szerencsére egyre többen merik bátran kipróbálni a festést számok szerint vászonra otthon, saját környezetükben és nem riadnak el, hogy újabb és újabb kézműves technikákat sajátítsanak el.

Csónakfestés egyszerűen egy kézműves technikával

Csónakfestés egyszerűen egy kézműves technikával

A csónakfestés, valamint más vízi járművek, például hajók, vitorlások színezése számtalan művészt ihlettek és ihletnek meg sok évszázada már. Nem csoda, hiszen a hajó nagyon sok mindent jelképezhet egy ember életében, így aki ezeket az alkotásokat szemléli akár egy múzeumban, akár saját otthonában, emlékezteti rég elfeledett eseményekre vagy éppen inspirálja a fejlődésben, új célok kijelölésében.
A sokszínű szitakötő rajz

A sokszínű szitakötő rajz

A szitakötő rajz eléggé egyedi. A szitakötők olyan állati besorolásba tartoznak, amelyek általában nem sokak kedvence, mégpedig ezek a rovarok osztálya. Nem hiába nem szeretik a rovarokat, hiszen sok fajtájának vannak igen kellemetlen tulajdonságai: csípnek, szúrnak, hangosak vagy akár betegséget terjesztenek. A szitakötő az egyik, a pillangó mellett szinte az egyetlen rovar, amelyik egyik kategóriába sem tartozik, ráadásul számtalan színben pompázik a természetben.
Hogy kerülhet Buddha kép a falra?

Hogy kerülhet Buddha kép a falra?

Kerülhet egy Buddha kép a falra úgy, hogy egyszerűen megvesszük az adott üzletben és kitesszük, kaphatjuk ajándékba is, de szerencsére van már arra is lehetőség, hogy különböző kézműves technikákkal mi magunk készítsünk Buddha képeket a falra.
A gyémánt festés modern kori megközelítése

A gyémánt festés modern kori megközelítése

A gyémánt festés még egy-két évszázada mást juttatott volna az eszébe az embereknek, főleg a nemesfémek után kutató bányászoknak. De mit is jelent ez napjainkban? Mert valójában nem gyémántok festését.
Mandala kifestővel a tökéletes kikapcsolódásért

Mandala kifestővel a tökéletes kikapcsolódásért

A mandalák már egy-két évtizede jelen vannak hazánkban is, de a mandala kifestők csak néhány éve bukkantak fel. Azóta viszont egyre népszerűbbek. Több művészeti ág, tudomány is foglalkozik a mandalák kérdéskörével, sokan észrevették jótékony hatásait.

Így nem meglepő, hogy a készen kapható mandalás képek, szőnyegek, terítők után láthatunk már üres, azaz fekete-fehér mandalákat, amelyek csak ránk várnak, hogy pompás színekbe boruljanak valamilyen színező eszköz segítségével.

Mi az: színezhető számok, és mégsem matematika?

Mi az: színezhető számok, és mégsem matematika?

Vajon mik lehetnek a színezhető számok, amellyel kapcsolatos tevékenységet felnőttek is előszeretettel végeznek? Ha mélyen belegondolunk a kifejezés értelmébe, akkor némi fantáziával el tudunk képzelni olyan kifestőt, amelyben üres számokat találunk, feketével körülrajzolva fehér alapon és ezeket kell kifesteni.

Mit foglal magába egy gyémántfestő készlet?

Mit foglal magába egy gyémántfestő készlet?

Mit jelent az a kifejezés, hogy gyémántfestő készlet? Nem vagyunk fémművesek vagy olyanok, akik a gyémántok kialakításával foglalkoznak, és nem is festjük meg a gyémántokat. Akkor mégis mit takar ez a fogalom? Sokak számára még ismeretlen, bár napjainkra már olyan népszerű a gyémántszemes kirakózás, hogy egyre többek háztartásának válnak részévé a gyönyörűbbnél gyönyörűbb képek.
Az oldal tetejére