Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyémántszemes kirakók készítése mandalatípusok szerint

Gyémántszemes kirakók készítése mandalatípusok szerint

A mandalák már több évtizede ismertté váltak a mi kultúránkban is, és a mandalatípusok különbözősége lehetővé teszi, hogy bőven tudunk válogatni aszerint, hogy éppen milyen területen szeretnénk, ha változások érnének bennünket.

De van, aki azért szeretne csak mandalát, mert egyszerűen kedveli a gyönyörű képi megjelenését és szeret elidőzni hosszasan egy-egy mandalatípus hosszas nézésével.

 

 

Mandalák készítése házilag

Ha valaki szeretne egy mandalát, nem csak arra van lehetősége, hogy megvegyen egy képet és kitegye a falára. Azok, akik szeretnek kézműveskedni is, számukra nagyon jó hír, hogy számtalan mandalatípus között válogathatnak, amennyiben maguk szeretnének elkészíteni egy mandalát.

Alkoss Otthon kreatív áruházunk egyik kézműves technikája a gyémántszemes kirakóképek készítése, amely napjainkra az egyik legnépszerűbb kreatív tevékenységgé vált minden korosztály körében.

A gyémántszemes kirakózás lényege, hogy apró kövekkel lehetőség van egy kiválasztott kép kirakására a megadott séma szerint, amely igen egyszerű. Webáruházunkban 13 témába csoportosítottuk szebbnél-szebb festményeinket, és ezek egyike a sokszínű vallás, mandala kategória, amelyben jelenleg közel 40 ilyen témájú kép készíthető el egyedileg.

Az egyes mandalatípusok meghatározása

A mandalák a Távol-Keleten ősidők óta a figyelem középpontjában állnak. Az ottani országok amúgy is nagy figyelmet szentelnek a szimmetriára, a természet közelségére, és tisztelik az embertől független erőket. A hinduk és a buddhisták azt vallják, hogy a mandalák segítik az embereket elérni céljukat, legyen az bármilyen életterület.

A mandalatípusok között megkülönböztetünk színek, formák és hatás szerinti fajtákat. Az egyes mandalatípusok szerint vannak boldogságot, egészséget, bőséget, sikert, békét, szerelmet, stb. hozó mandalák. Ezekkel összefüggésben lehet találni a csakrák szerint, bizonyos színben domináló mandalákat.

A legtöbb mandala egy középpontosan szimmetrikus alakzat, ahol a középpont köré fokozatos sávokban láthatóak a gyönyörű alakzatok, amelyek szintén általában szimmetrikus geometriai formák. A legtöbbször apró virágok, félkörök is szerepelnek a mandalákon, és találhatunk olyan típusokat is, ahol állatok, pl. az igen nagy szimbolikus tartalommal bíró elefánt jelenik meg.

A legáltalánosabb és leginkább közkedvelt kategóriákon túl vannak mélyebbre, egyes részterületekre ható mandalatípusok. Ilyen például a Fény mandala gyémántszemes kirakó, amely ránézésre közvetíthet békét is, megvilágosodást, örömöt, vidámságot, tisztaságot, megtisztulást, boldogságot is, attól függően, hogy kinek mi az a terület, amellyel dolga van.

A meditatív mandalakészítés

Egy mandala már önmagában is lenyugtat, feltölt, pozitív energiákat sugall, hát még akkor milyen hatású lehet, ha mi magunk készítjük el. Bármikor, ha kézműveskedik egy ember, az olyan tevékenységek, amelyeket a két kezünkkel végzünk, valamit teremtünk, alkotunk, egyfajta meditatív elmélyülést hoznak az embernek.

Ha megkedvelted a gyémántszemes kirakózást, akkor a kiválasztott képet követően bátran szemezgess a többi kategóriában, illetve javasoljuk még, hogy próbáld ki a gyémántszemes tárgyak készítését. Jegyzetfüzetre, szemüvegtokra szintén csinálhatsz csodálatos képeket, mandalatípusok szerint.

Az alkotásnak számtalan fajtája van, ezeknek csak az egyike a gyémántszemes kirakózás, de Alkoss Otthon kreatív áruházunk egyéb kreatív alkotó módszerekkel is megismerteti a hozzánk betérőket. Amennyiben kérdés merült fel valamelyik technikával kapcsolatban, ne habozz felkeresni minket elérhetőségeinken!

Az oldal tetejére