Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Festés gyerekekkel, családi és baráti körökben

Festés gyerekekkel, családi és baráti körökben
Sokféle tevékenység van, melyeket együtt végezhetünk a kisebbekkel szabadidőnkben és ezek egyike olyan, amire nem mindenki gondol, mégpedig a festés gyerekekkel. Talán, amíg nagyon pici volt a kisbaba, és éppen tanulta a rajzolást, a színezést, akkor volt olyan, hogy leültünk vele és együtt festettünk, de ahogy nő a gyermek, ha őszintén belegondolunk, csökken az ehhez hasonló elfoglaltságok száma.

Kézműveskedések együtt a családtagokkal

Régen a családtagok együtt végezték a ház körüli és háztartásbeli feladataikat, és az alkotás nem kizárólag hobbi volt, hanem az életük része, hiszen szükség volt, hogy maguk süssék meg a kenyeret, varrjanak, fából faragjanak és még hosszan lehetne sorolni.

A mai kor embere keresi az egyensúlyt aközött, hogy miképpen tudja minél jobban elvégezni a munkáját, amivel pénzt tud keresni és aközött, hogy a gyerekeivel hogyan tudna több időt tölteni. A régi kor emberének, akik otthonukban vagy otthonuk közelében dolgoztak, nem volt ilyen problémájuk, mivel a kötelező feladatokat elvégezték együtt a gyerekeikkel, így összekötötték a kellemeset a hasznossal.

Napjainkra sok felnőttet annyira leköt már a pénzkeresés és a környező világ, hogy megfeledkezik a legfontosabbról, hogy leüljön a gyermekével olyat alkotni, amit ő maga szeretne.

Festés gyerekekkel kreatívan

Alkoss Otthon kreatív áruházunk ezt a rést igyekszik kitölteni, mivel a kézműves technikái mindegyike között van olyan szintű remekmű, amelyet korosztálytól függően választhatunk kisebb, nagyobb gyermekkel közös alkotásnak.

Nálunk meg lehet tanulni gyémántszemekkel szebbnél szebb festményeket kirakni, karcképeket varázsolni, hűtőmágneseket karcolni, szobrot festeni vagy éppen gyakorolható a festés gyerekekkel számok szerint vászonra is. Ez utóbbi foglalatosság még ismerős is lesz a számukra, hiszen mindenki találkozott már a foglalkoztató füzetekkel, ahol számok vagy geometriai formák jelzik az azonos színeket.

Kisebb gyerekek számára találhatók könnyebb alkotások, mint például a Sellő, a Kisteknős, az Unikornis virággal vagy éppen a Kisállatok számfestő készlet kerettel. Ezek a készletek kisebb képeket rejtenek, így könnyebb lesz elsajátítani a számfestés egy másfajta megközelítését.

A Kisállatok számfestő készlet 20x30 cm-es keretre feszített vásznat, ecsetet és hat különböző színű akril festéket tartalmaz, mely elegendő a kép kifestéséhez. A festékeket tartalmazó tégelyeket használat közben, amikor áttértek egy másik színre, csukjátok le, mert gyorsan kiszáradhatnak.

Munkabeosztás kreatívan

A közös tevékenység minden benne résztvevőt örömmel fog eltölteni és egy gyermekben, ha nem is marad meg a konkrét emlék pillanata, de az élmény lenyomata ott lesz mindörökre a közös festésnek.

Ha a gyerkőcnek van konkrét véleménye, hogy melyik részt szeretné ő festeni, és melyiket adja át a szülőnek, nagyszülőnek, úgy meg is van oldva a kérdés. Ha nincs ötlete, akkor lehet sarkok szerint haladni, vagy a világosabb színektől a sötétebb felé, vagy a nagyobb kifestendő területektől a kisebbek felé. Ha van olyan szín, amit a kisgyerek jobban kedvel, akkor azt többször is le lehet festeni, a kis tégelyek tartalmaznak bőven elegendő festéket az akár többszöri átfestésére is. Ha kész a közös remekmű, akkor akár ajándék gyanánt is adható egy harmadik családtagnak.

És amikor már egyre profibb minden családtag, át lehet váltani Alkoss Otthon kreatív áruházunk számfestő képeinek gyűjteményére, ahol témák szerint csoportosítva lehet megkeresni a leginkább testhezálló feladatot. Amennyiben kérdés merült fel valamelyik technikával kapcsolatban, úgy keresd kollégáinkat elérhetőségeinken!

Az oldal tetejére