Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Változatos karckép gyerekeknek

Változatos karckép gyerekeknek
Vajon a karckép gyerekeknek vagy felnőtteknek készül? Ennek megválaszolásához kicsit el kell mélyedni mélyebben a karcképek világában, illetve visszautazni egy kicsit a múltba, hogy megnézzük, mit is értünk igazán karcképek alatt.

Karckép készítése gyerekkorunkban

Bizonyára emlékszünk arra, amikor általános iskolában rajzórán az volt a feladat, hogy pasztellkrétával, több színnel is akár, rajzoljunk valamit egy A4-es rajzlapra, majd azt fessük be fekete színnel. A száradást követően pedig le kellett kaparni a festéket a képről, és azokon a helyeken, ahol a festék alatt pasztellkréta volt, előbukkant az az alkotás, amit mi magunk hoztunk létre, de mindez fekete háttérrel.

Ez egy kellemes előfutára volt a mostani egyik új, de annál népszerűbb kézműves technikának, a karckép készítésnek, ahol is már készen kapott ábrázolásmódokat varázsolhatunk elő adott méretű területen.

Karckép gyerekeknek 

Alkoss Otthon kreatív áruházunk számtalan modern kézműves technikával ismerteti meg a hozzánk betérőket, melyek egyike a gyermekkorunk karckép készítési gyakorlatát frissíti fel, de annál sokkal látványosabb formában. Ugyanis webáruházunkban mindenki maga választhatja ki, hogy melyik az a kép és látványvilág, amelyik tetszik neki, amit el tud képzelni szobája falán vagy éppen ajándékba szánja.

Ily módon készülhetnek karcképek gyerekeknek is, de ha a gyerkőc már kellően ügyes és tud bánni a kaparó ceruzával, akkor rá is bízhatjuk, hogy saját maga készítse el a kiválasztott képét. Fontos azonban megjegyezni, hogy mindig legyen jelen egy felnőtt bármilyen baleset megelőzése érdekében, amikor ezt a tevékenységet végzi, és érdemes valamilyen papírt a munkaterületre helyezni, hogy hatékonyan össze tudjuk gyűjteni a szemetet.

Gyereknek és felnőttnek egyaránt jó szórakozás lehet a Léghajók karckép elkészítése, hiszen a változatos színkombinációkban elérhető léghajók lufikra emlékeztethetik a gyerekeket. A közös munka átalakul egy szórakoztató tevékenységgé, amely mosolyt fog csalni mindenki arcára, gyereknek, felnőttnek egyaránt.

Kisebbeknek más típusú karcolások

Amennyiben a lurkó még nem képes vagy nem szeretne önállóan alkotni, akkor segítségül hívhatjuk webáruházunk egy külön kategóriáját, amely kimondottan olyan remekműveket mutat be, amelyek a gyermekünkkel való együtt alkotásra sarkallnak. Természetesen itt is találhatunk karcképeket gyerekeknek, ilyen pl. a Sellő kis kép.

A karcképek gyerekeknek kategóriájában egy különleges alcsoport a karcolható hűtőmágnesek, ilyen kapható dinó vagy tündér alakzatban. Ezek a képek mágnessel feltehetők a hűtőre vagy más hasonló fémfelületre, és a többi karcképhez hasonlóan kiszínezhetők.

További kézműves technikák

A karcképekhez hasonlóan a fonalképek is jó alapot adhatnak a közös kreatív munka elkezdéséhez. Webáruházunk több fonalképet is kínál a gyerekeknek. Amikor már elkészültek ezek az alkotások, következő lépcsőként érdemes megismerkedni a számfestő képeink, valamint a gyémántszemes képkirakó alkotásaink csodálatos világával.

A számfestőknél számok szerint lehet vászonra megrajzolni, kifesteni a kiválasztott festményeket, majd saját készítésű keretbe illeszteni. A gyémántszemes kirakóknál pedig apró csillogó kövecskékből rakjuk ki a meseszép remekműveket. Minden elkészített alkotás végül landolhat a szobánk falán vagy egy könyvespolcon.

Amennyiben kérdés merülne fel bármelyik kézműves technika rejtelmeivel kapcsolatban, akkor bátran forduljatok weboldalunkon munkatársainkhoz, akik mindenben a segítségetekre fognak állni.

Az oldal tetejére