Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen lehet vajon a számok alapján történő festés?

Milyen lehet vajon a számok alapján történő festés?

Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy mi is ez a számok alapján történő festés, és biztosan mindenkinek más jut róla eszébe. Van, akinek a képzeletében megjelenik egy festő-mázoló, aki megadott értékek alapján festi ki a szobát, de olyan is lehet, akinek eszébe ötlik, amikor gyerekekkel számok szerint rajzolt, színezte ki a foglalkoztató füzetek egyes feladványait.

Be kell, hogy valljuk, hogy ez az utóbbi elképzelés áll közelebb a valósághoz, ahhoz a főleg felnőttek számára kitalált hobbihoz, amely egyre népszerűbb napjainkban, és amit természetesen gyerekekkel együtt is lehet végezni.

A felnőttkori kézműveskedés

Olyan napokat élünk, amikor a felnőtteknek rá kell eszmélniük, hogy többet kell magukkal és a lelki feltöltődéssel foglalkozniuk. Az elmúlt években bizony több oldalról is értek mindenkit különféle hatások, és ez sokszor nem volt pozitív. Ha nincsenek olyan tevékenységek, amelyekkel sikerül visszatölteni a lemerült testi és lelki akkumulátorainkat, akkor az előbb-utóbb kedvezőtlen elváltozásokhoz vezethet, akár fizikai szinten pl. betegségek, akár szellemi szinten, pl. egy állandósult rossz hangulat formájában.

Alkoss Otthon kreatív áruházunk ezt az űrt igyekszik betölteni olyan kézműves technikák elsajátításának lehetősége révén, amelynek következtében képesek leszünk elmélyülni a most pillanatában, az alkotás óráiban elfelejtkezünk a ránk háruló feladatokról, és a munka befejeztével egy kicsit hasznosabbnak, kreatívabbnak és sikeresebbnek is érezhetjük magunkat.

Az egyik leginkább közkedvelt kreatív technikánk a festés számok szerint vászonra, amely lehetővé teszi, hogy számunkra kedves képeket, amelyeket el tudunk képzelni a nappalink vagy hálószobánk falán, mi magunk készítsük el, ráadásul egy meglepően egyszerű művelet alapján, amelynek semmi köze nincs a matematikához, mindössze annyi, hogy számok szerint kell megkeresni a festékes tégelyeket.

Számok alapján festés

Közel járt az igazsághoz az, aki a kisgyerekek foglalkoztató könyveiből ismert számok szerinti rajzolgatásra asszociált először. Az ovisoknak, iskolásoknak az előre megrajzolt fekete-fehér felületen látható számok alapján kell kikeresniük, hogy milyen színű ceruzával, filctollal fessék ki az adott területet.

Alkoss Otthon kreatív áruházunk számfestő képei esetében hasonló a helyzet, csak itt akril festékes tégelyeket kell használni, melyek össze vannak párosítva a megadott számmal. Weboldalunkon több száz festmény és kép közül lehet válogatni, amelyek elsőre talán nehéznek tűnnek, de a megadott instrukciók segítenek a gyors, hatékony és csodálatos munkában.

Tematikus csoportosítás

Mivel már rengeteg kép szerepel az adatbázisunkban, ezért csoportokra bontottuk érdeklődési területek alapján a gyűjteményünket. Nagyon közkedveltek az állatos, virágos, tájképes kategóriák, de találhatsz filmes, mesés, sőt absztrakt képeket is. Érdemes végigböngészni ezeket a csoportokat, mert lehet, hogy épp egy kevésbé ismert kategóriában találsz számodra különleges megalkotni valót.

Sokak kedvencei a cicák, kutyák, lovak. Ezek mindegyikére találni jó néhány gyönyörű alkotást. Ilyen pl. a Kukucskáló macska számfestő készlet kerettel, amely egy kiscicát ábrázol a levelek között néhány katicabogár társaságában. Igazán elragadó látványvilág, ráadásul nem használ nagyon sok színt, akár kezdők számára is ajánlott ennek a képnek a megfestése.

A készlet tartalmaz minden szükséges hozzávalót, eszközt, leírást, és oldalunkon elolvashatsz plusz információkat a számok alapján történő festés kézműves technikájáról. Amennyiben maradt még kérdésed, bátran keress minket elérhetőségeinken.

 

Az oldal tetejére